Zoggs PredatorDe Zoggs Predator zwembril is de meest gebruikte zwembril voor open water zwemmen. Onder open water zwemmen wordt  verstaan het zwemmen in natuurlijk water. Dit kunnen zwemwedstrijden, triathlon wedstrijden of gewone trainingen zijn. In dit artikel gaan we in op wat er allemaal komt kijken bij het zwemmen in open water en waar een zwembril als de Zoggs Predator aan moet voldoen

Open water zwemmen met de Zoggs Predator

Bij het zwemmen in open water zijn een aantal dingen belangrijk. Ten eerste ben je overgeleverd aan de elementen van moeder natuur. Dit in tegenstelling tot het zwembad waarbij alle omstandigheden gecontroleerd zijn. De omstandigheden buiten zijn zwaarder. Denk in eerste instantie al aan wind en golven. Maar ook de zon speelt een belangrijke rol.

In het buiten water kan van alles om je heen gebeuren. Je hebt te maken met mede zwemmers, maar ook boten kunnen varen op de plek waar jij ligt te zwemmen. Het is dus enorm van belang om goed in de gaten te houden wat er om je heen gebeurd. Een Zoggs Predator zwembril kan daar goed bij helpen.

Eigenschappen van Zoggs Predator

De eerste reden waarom de Zoggs Predator je helpt bij het zwemmen in open water is het schoon houden van je ogen. In het water drijven allerlei kleine deeltjes zoals algen en zand. Als je hiervan te veel in je ogen krijgt gaan deze zeer doen en kan je tijdelijk minder goed zien. De Zoggs Predator zwembrillen zijn uitgerust met gebogen glazen. Door deze boog kan je 180 graden in het rond kijken. Dit is ongeveer evenveel als zou kunnen zonder zwembril. Hierdoor kan je dus, ondanks de zwembril, de omgeving in de gaten blijven houden. Denk hierbij aan boten, en andere zwemmers.

De tweede reden waarom het belangrijk is om buiten een zwembril te dragen is de UV bescherming. Buiten kan de zon vel schijnen en door weerkaatsingen op het water kan dit flink schitteren. Een bril met getinte, spiegelende of gepolariseerde glazen biedt hiervoor goede bescherming.

Wil je weten welke soorten Zoggs Predator zwembrillen allemaal beschikbaar zijn dan kan je voor een compleet overzicht terecht op Zoggs-Predator.nl.