Niet iedereen weet wat een zwemboei is, dus laten we eerst maar beginnen om dat uit te leggen. Wanneer je in het open water zwemt zijn er een aantal problemen waar je tegen aan kan lopen (of zwemmen). Op de eerste plaats zijn er nog veel meer andere mensen op of in het water te vinden. Sommige zijn aan het zeilen of surfen en anderen hebben een snelle speedboot. Als zwemmer ben je niet altijd even goed zichtbaar. Een fel gekleurde zwemboei die achter je aan drijft tijdens het zwemmen helpt je om beter zichtbaar te zijn voor andere watersporters.

Wanneer je in het zwembad zwemt kan je regelmatig even aan de kant hangen om uit te rusten. In het open water gaat dat wat lastiger. Soms kan je staan, maar het kan ook gebeuren dat je een heel stuk van de kant bent en je moe begint te worden. In dat geval kan je een zwemboei gebruiken om even lekker aan te hangen en uit te rusten.

In veel zwemboeien kan je ook wat spulletjes droog meenemen. Een oprolsluiting zorgt voor een waterdichte afsluiting, zodat je bijvoorbeeld je telefoon, portemonnee en sleutels mee kan nemen tijdens het zwemmen. Wel zo veilig om deze spullen mee te nemen en niet op de kant achter te laten.

Zwemboei kopen

Het Engelse merk Swim Secure heeft een uitgebreide range van zwemboeien in het assortiment. Als ervaring open water zwemmers hebben de oprichters van Swim secure voor iedereen wel een geschikte zwemboei ontwikkeld. Voor wedstrijden zijn er lichtgewicht boeien of voor langeafstandszwemmers zijn er zwemboeien met speciaal vak voor eten of een bidon. Ook zijn de zwemboeien met opbergruimte er in verschillende maten. In de grootste varianten kan je zelfs al je kleding, handdoek en schoenen meenemen. Ideaal voor de avontuurlijke zwemmers.

Heb je nog nooit met een zwemboei gezwommen dan kan het team van Swim Secure je advies geven over de juiste zwemboei voor jouw zwemactiviteiten.