Een zwembril is een must voor elke fanatieke zwemmer. Zonder zwembril is het geen pretje om voor lange tijd te zwemmen. Het chloorwater is funest en heeft rode, tranende, prikkende en jeukende ogen tot gevolg. Een zwembril kopen kan gelukkig voor iedereen en elke zwemactiviteit uitkomst bieden.

Zwembrillen zijn er in vele soorten en maten. Kijk eerst goed voor welke activiteit de zwembril bedoeld is. Voor een training is een minder geavanceerde bril nodig dan voor een wedstrijd. Ook zit er verschil tussen een wedstrijd over een korte afstand in het zwembad of een wedstrijd in het buiten water. De juiste zwembril kopen kost dus even tijd, maar lees vooral verder om te zien waarmee je allemaal rekening moet houden.

Zwembril kosten

De prijzen die komen kijken bij een zwembril kopen variëren van 10 euro tot maximaal 65 euro. In het hogere segment gaat het dan niet meer om de kwaliteit van de zwembril zelf, maar vooral om het type glazen dat gebruikt wordt. Dure varianten hebben bijvoorbeeld gepolariseerde of meekleurende glazen. Dit soort glazen komen vooral buiten met fel zonlicht en wisselende omstandigheden tot hun recht.

Een goedkope zwembril hoeft niet van slechte kwaliteit te zijn. Echte wedstrijd brilletjes van bijvoorbeeld het merk TYR gebruiken erg weinig materiaal en zijn afgeleid van het ontwerp van het Zweedse zwembrilletje. De kosten van zo’n brilletjes kunnen dan maar 10 euro zijn. Ondanks de lage kosten is dit een perfecte zwembril voor een belangrijke wedstrijd. Als je daarnaast bijvoorbeeld ook nog spiegelende glazen wilt hebben kunnen de kosten steigen.

Een zwembril kopen voor de training

Wil je alleen trainen met een zwembril of deze gebruiken voor recreatie dan zijn er veel betaalbare mogelijkheden. De Phantom serie en de Fusion Air van het merk Zoggs zijn speciaal ontwikkeld voor dit doel. De laatst genoemde reduceert ook nog eens de rode afdruk die een normale zwembril achter laat rond de ogen.

Een zwembril kopen voor buiten

De merken Aqua Sphere en Zoggs staan bekend om de focus op het open water zwemmen. Een zwembril kopen van een van deze merken zal zorgen voor veel extra zwemplezier. De Zoggs Predator of de Aqua Sphere Kaiman bieden optimaal zicht en bescherming tegen de zware omstandigheden in het buiten water. Kies de juiste glazen bij de juiste omstandigheden. Ga bij fel zonlicht in ieder geval voor getinte of spiegelende glazen.

Een zwembril kopen voor wedstrijden in het zwembad

Bij wedstrijden in het zwembad is de stroomlijn van het design erg belangrijk. Deze zwembrillen zijn klein en hebben een laag profiel om de weerstand zo klein mogelijk te houden. Het comfort van zo’n zwembril is van ondergeschikt belang, de prestaties komen eerst. TYR is een bekend merk met professionele wedstrijdzwembrillen, deze worden ook door Olympische zwemmers gebruikt. Neem een kijkje op Zwembrilletjes.eu voor alle zwembrillen van TYR.

Waar kan je online terecht om een zwembril te kopen?

Bij de webshop Zwembrilletjes.eu is een ruime collectie zwembrillen van de kwaliteitsmerken Zoggs, Aqua Sphere en TYR te koop. De webshop heeft bewust gekozen om deze merken, die minder goed in de reguliere sportwinkel te koop zijn, online en tegen voordelige tarieven aan te bieden. Een zwembril kopen was nog nooit zo makkelijk.