Een duikbril gebruik je bij het duiken of zwemmen. Het beschermt je ogen tegen chloor- of zeewater. Zonder een duikbril kan je snel prikkende, geïrriteerde en rode ogen krijgen. Een duikbril is dus eigenlijk onmisbaar bij het zwemmen en duiken. Gelukkig is er voor iedereen wel een goede duikbril te vinden. Er zijn grote duikbrillen die comfortabel zijn en waarbij je goed zicht onder water hebt. Kleine duikbrillen zijn vooral geschikt om snel mee te zwemmen. Door hun vorm hebben ze weinig last van de weerstand van het water.

Duikbril voor tijdens het zwemmen

Een duikbril is juist geschikt tijdens het zwemmen in een zwembad om je ogen te beschermen. Al dat chloorwater is namelijk niet erg gezond voor de ogen. De juiste bril die een goede afsluitende werking heeft beschermt je ogen hiertegen. Alle professionele zwemmers gebruiken duikbrillen bij de start van hun wedstrijd en tijdens de race zelf. Een zwembril hoeft niet duur te zijn, is eenvoudig in het gebruik en kan er zelfs soms ook nog erg leuk en stoer uitzien. Getinte of spiegelende glazen staan vaak erg leuk bij deze brillen. Daarnaast bieden ze extra bescherming tegen felle verlichting.

Duikbril voor tijdens het duiken

Deze duikbrillen zijn vaak een stuk groter dan brillen die bij het zwemmen gebruikt worden. Bij het duiken zit de neus ook in de duikbril. Zo’n bril kan bijvoorbeeld met snorkelen en met duiken gebruikt worden. Zo’n bril is een stuk groter en biedt dan ook uitstekend zicht onder water. Onder water is vaak van alles te zien. Een duikbril is erg geschikt om deze wonderlijke wereld inzichtelijk te krijgen.

Onder water is bijvoorbeeld koraal te zien en zijn er duizenden gekleurde visjes te zien. Ook grotere onder water dieren als haaien, dolfijnen en schildpadden zou je zomaar voorbij kunnen zien zwemmen.

Duikbril kopen

Duikbrillen zijn eenvoudig online te kopen. Er zijn diverse winkels waar een duikbril voor een leuke prijs te koop wordt aangeboden. Een voorbeeld van een website waar duikbrillen te koop zijn is Zwembrilletjes.eu. Op deze website is een enorm assortiment aan duikbrillen te zien. Niets kan je dus nog tegenhouden om vanaf nu een zwembril te gebruiken bij het zwemmen.