Veel mensen kennen het merk Maui Jim nog niet, maar ze zijn één van de merken die enorm goede kwaliteit zonnebrillen leveren. Maui Jim zonnebrillen koop je voor het leven. Het zijn dan ook geen brillen die je koopt voor een paar tientjes. De gemiddelde prijs ligt rond de 180 euro. Zeker geen bedrag dat past bij een alledaagse aanschaf en niet te vergelijken bij een zonnebril voor 15 euro op de markt. Je vraag je natuurlijk vast af wat er dan zo speciaal is aan Maui Jim Zonnebrillen

Het frame van Maui Jim Zonnebrillen

Ken is het gevoel nadat je de hele dag een zonnebril op gehad hebt. Een beetje zeurderige pijn rond je slapen en boven je oren dat uit kan groeien tot hoofdpijn. Grote kans dat de pootjes van je goedkope bril te strak staan of op een andere manier irriteren. De monturen van Maui Jim Zonnebrillen zijn zo licht dat je bijna niet merkt dat je een zonnebril op je neus hebt staan. In het begin is dit een rare gewaarwording, maar na verloop van tijd wil je niet anders meer.

De glazen van Maui Jim

Ook de glazen van Maui Jim zonnebrillen zijn niet te vergelijken met de plastic glazen van een goedkope zonnebril. Maui Jim gebruikt echt glas met speciale coatings voor optimale kleurweergave en UV bescherming. Ook zijn de glazen gepolariseerd waardoor je minder last hebt van licht schitteringen in bijvoorbeeld het water. Maui Jim zonnebrillen zijn dus ook ideaal voor watersporters. Ook niet zo gek, omdat de oorsprong van Maui Jim in Hawaii ligt. Daar hebben ze natuurlijk genoeg water om gepolariseerde glazen een absolute must te maken op je zonnebril.