Een duikbril zorgt ervoor dat je met gemak onder water kunt kijken en zien. Onze ogen hebben een dun laagje lucht nodig voor de ogen om goed te kunnen zien. En natuurlijk is een duikbril hiervoor een uitstekend hulpmiddel. Een duikbril maakt het immers mogelijk om een dun laagje lucht te hebben voor de ogen.

Een duikbril beslaat?

Als je de duikbril omzet dan is het belangrijk dat hij niet gaat beslaan. Het is daarom goed om eerst de duikbril te ontvetten. Er zijn volop verschillende middeltjes te verkrijgen hiervoor. Het kan echter ook heel gemakkelijk, door een keer in de duikbril te spugen. Wrijf het speeksel uit over het glas en de duikbril is ontvet. Je kunt het even uitspoelen met water en je bent helemaal klaar. Je hebt dus geen duur middeltje nodig, je hebt de ontvetter al in de mond.

Een tip bij het opzetten van de duikbril!

Het is goed om te voorkomen dat er haren tussen het gezicht en de duikbril komen. Als er namelijk haren tussen zitten dan zal je merken dat er water langs gaat lekken en je duikbril dus vol zal gaanlopen. Voor vrouwen is het daarom slim en verstandig om de haren in een staart of een vlecht te doen. Mannen hebben soms last met een snor. Let hier dus op.

Draag je een bril?

Als je een bril hebt op sterkte dan is het goed om te weten dat je ook de glazen van de duikbril kunt laten aanpassen op sterkte. Hierdoor wordt het duiken met de duikbril nog leuker. Uiteraard bestaat er ook de zwembril op sterkte.