Zwembrillen, duikbrillen, chloorbrillen of hoe je ze ook wilt noemen, iedereen die wel eens in een zwembad komt kent ze. De één vindt ze enigszins belachelijk en de ander kan niet zonder. Zwembrillen zijn er dan ook in alle soorten en maten. Ze worden vooral gebruikt door recreatieve en fanatieke zwemmers. Voornamelijk bij de zwemslagen waar je hoofd onder water zit biedt een zwembril uitkomt.

Zwembrillen en zwemslagen

Veel mensen zwemmen alleen schoolslag en dan ook  nog met het hoofd boven water. Dit is prima, en een zwembril heb je dan ook niet perse nodig. Ben je echter iets fanatieker dan doe je bij elke schoolslag je hoofd onder water. Een zwembril biedt dan veel voordeel. Je kan je ogen open houden onder water en ze raken niet geïrriteerd door  al het chloor.

Ook bij borstcrawl en vlinderslag kom je telkens met je hoofd onder water. Zwembrillen zijn bij deze slagen dus ook belangrijk. Bij rugcrawl komt je hoofd niet telkens onder water, maar toch is een zwembril ook hierbij belangrijk. Er komt namelijk regelmatig water over je gezicht heen bij het zwemmen van deze slag.

Zwembrillen voor recreatief gebruik

Een zwembril voor recreatief gebruik moet vooral lekker en comfortabel zitten. Ze zijn van middelgroot tot groot formaat. De glazen kunnen transparant zijn, maar ook getint. De kleur van de glazen is vooral afhankelijk van de omgeving waar de zwembrillen in gebruikt worden. Buiten zijn getinte of spiegelende glazen van meer nut dan in het zwembad.

Als je voor recreatief gebruik een comfortabele zwembril uitzoekt zit je altijd goed. Let een beetje op de prijs en je kunt als recreatieve zwemmer volop plezier hebben van je lekker zittende zwembrillen.

Zwembrillen voor de wedstrijdzwemmer

Wedstrijdzwemmers hebben vooral baat bij hele kleine zwembrillen. Hoe kleiner de zwembril is, hoe kleiner de weerstand van het water. En hoe kleiner de weerstand, hoe sneller je door het water gaat. Zweedse zwembrillen zijn hiervan een typisch voorbeeld. Het merk TYR heeft een aantal goede wedstrijdzwembrillen in de aanbieding. Deze zwembrillen zijn uiteraard te koop bij de webshop van Zwembrilletjes.eu.

Zwembrillen van TYR