Wil jij ook creatief bezig zijn met acrylverf? Dan is het leuk om eens te gaan experimenteren met een aantal schildertechnieken. In dit geval zullen het technieken betreffen voor het acrylverf schilderen. Waarom eigenlijk acrylverf? Nou, deze verfsoort is eenvoudig mengbaar en kan op bijna iedere ondergrond worden aangebracht. Hierdoor zijn er meerdere technieken mogelijk met de verfsoort acrylverf. Hieronder zullen we een aantal van deze schildertechnieken kort beschrijven, zodat je een idee krijgt van wat er allemaal mogelijk is tijdens het schilderen met acrylverf.

In dikke lagen schilderen

Bij deze techniek ga je dikke lagen verf op het doek aanbrengen. Voor het snel en eenvoudig aanbrengen van grote hoeveelheden verf is het verstandig om een schildersmes te gebruiken. Dit is geen echt mes, maar meer een soort van spatel. Daarnaast is het belangrijk dat je gebruik maakt van een bepaald aantal kleuren. Wanneer je teveel kleuren gebruikt is de kans groot dat het schilderij te chaotisch wordt.

Acrylverf verdunnen

Naast het schilderen met onverdunde acrylverf kun je de verf ook verdund aanbrengen. Gelukkig kun je voor het verdunnen gewoon water gebruiken, omdat acryl een verfsoort is op waterbasis. Hierbij kun je het beste eerst een kleine hoeveelheid verf verdunnen. Wanneer je meer verf nodig hebt kunt je altijd nog meer verdunnen. Het komt namelijk vaak voor dat er verf overblijft, welke je eigenlijk niet meer kunt gebruiken.

Abstract schilderij maken

Eén van de kenmerken van abstract schilderen is dat er geen natuurlijke vormen worden geschilderd. Zo kiezen kunstenaars ervoor om de verf op het doek te smijten, spetteren of druppelen. Wanneer je met deze technieken wilt gaan experimenteren is het verstandig om dit in een ruimte te doen, welke smerig mag worden. Daarnaast kun je het schildersdoek op de vloer leggen met daaronder een aantal oude kranten. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig de verf op het doek laten druppelen.