Nieuw in de markt is de door SWOP ontwikkelde SWOP-box. Een machine zoals de flessenautomaat in de supermarkt, maar dan voor kleding. De SWOP-box staat in kledingwinkels en geeft consumenten daar de mogelijkheid om oude kleding in te leveren. In ruil hiervoor ontvangen ze korting op nieuwe kleding. De oude kleding wordt hergebruikt of gerecycled tot nieuwe kleding.

De voordelen van SWOP voor de kledingwinkel

Met SWOP kunnen kledingwinkels eenvoudig duurzaamheid integreren. Het hele proces wordt van A tot Z verzorgd door SWOP. Van het ophalen van de kleding tot het onderhoud van de machine. Als winkelier hoef je alleen af en toe de box te legen. In ruil daarvoor bied je je klanten de mogelijkheid om mee te doen met de duurzame beweging van SWOP. Door je klanten te stimuleren gebruik te maken van de SWOP-box haal je steeds meer kilo kleding op. Hoe meer kilo’s je ophaalt hoe minder de machine uiteindelijk onder de streep kost.

De voordelen van SWOP voor de consument

Wie kent het niet, de overvolle kledingkast waarvan je al tijden denkt dat je die eens op moet ruimen. Met SWOP heb je eindelijk een goede reden om hier mee aan de slag te gaan. Door het inleveren van kleding bij de SWOP-box krijg je een kortingsbon die je vervolgens kan inleveren bij je nieuwe aankoop. Door altijd oude kleding mee te nemen naar de winkel als je nieuwe kleding koopt help je echt mee om de circulaire economie in de modebranche leven in t blazen. SWOP zorgt er vervolgens voor dat je oude kleding goed terecht komt een een mooi nieuw leven krijgt.