Er wordt vaak gedacht dat een kinderpiano tot de categorie speelgoed behoort. Dit is echter minder waar, omdat kinderpiano`s ook gewoon een echt piano mechanisme hebben. Daarnaast zijn de toetsen van een kinderpiano ook vaak aanslaggevoelig, waardoor deze geschikt is voor het volgen van pianolessen. In deze blog kom je onder andere te weten wat de voordelen van een kinderpiano zijn in vergelijking tot een volwassen piano. Daarnaast krijg je ook tips om een kinderpiano met succes te kopen.

Voordelen kinderpiano

Zoals de naam kinderpiano al aangeeft is deze piano geschikt voor kinderen. Het is namelijk zo dat kinderen niet de armlengte hebben om alle toetsen van het klavier te kunnen bereiken. Daarnaast is een volwassen piano vaak te hoog. Met een kinderpiano kan uw kind wel optimaal piano spelen. Zo is deze piano van een kleiner formaat, waardoor er geen beperkingen zijn voor het kind om piano te spelen. Nu is het de vraag: “Waarom eigenlijk een piano en geen ander muziekinstrument?” Nou een piano vereist weinig tot geen fysieke kracht. Zo hoeft een piano niet opgetild te worden in vergelijking tot blaas- en snaarinstrumenten.

Kinderpiano kopen

Het is verstandig om een kinderpiano gewoon online te kopen. Je kan dan namelijk eenvoudig vergelijken, waardoor je in de meeste gevallen goedkoper uit bent. Daarnaast is het verstandig om van te voren een aantal vereisten te noteren. Denk hierbij aan de eigenschappen van de kinderpiano. Zo zijn er bijvoorbeeld ook speelgoed piano`s, welke niet uitgerust zijn met een echt mechanisme. Deze speelgoed piano`s zijn dan wel weer geschikt voor de allerkleinsten. Om echt het pianospel te leren is een echte kinderpiano prima. Hou dan wel rekening met het aantal toetsen en de aanslaggevoeligheid ervan. Ook zijn de meeste kinderpiano`s uitgerust met meerdere accessoires. Denk hierbij aan een usb aansluiting, koptelefoon of statief.