Veel mensen weten natuurlijk wel wat een bandschuurmachine is, maar voor sommigen kan het ook een raadsel zijn. Dit is ook niet zo’n rare gedachte, want een bandschuurapparaat kun je namelijk gebruiken voor meerdere werkzaamheden. Natuurlijk zijn er ook werkzaamheden waar je een bandschuurmachine juist niet voor kunt gebruiken! In deze blog vertellen wij je welke eigenschappen deze machine heeft. Ook laten wij zien waar je een bandschuurmachine wel of juist niet voor kunt gebruiken! Dit geeft jou meer een idee in hoeverre een schuurbandmachine de juiste investering is voor jou. Laten we beginnen met de situaties waar je bandschuurmachines wel voor kunt gebruiken.

Bandschuurmachine wel gebruiken

Hieronder zijn een aantal situaties beschreven waarvoor je het beste een schuurbandmachine kunt gebruiken. Dit zijn schuurwerkzaamheden die voor kunnen komen tijdens het klussen. Allereerst het schuren van grote oppervlakken.

Grote oppervlakken schuren

Wanneer je grote oppervlakken wilt schuren kan een bandschuurmachine uitermate geschikt zijn. De grote van de schuurband en zijn hoge rotatiesnelheid garanderen een snelle afname. Dit kan een vlak- of excenterschuurmachine niet evenaren. Ook is het mogelijk om soms de toeren in te stellen. Hiermee kun jezelf bepalen of je zacht of agressief wilt afnemen.

Stationaire bandschuurmachine

Het leuke aan sommige bandschuurmachines is dat je ze kunt ombouwen tot een stationaire machine. Hiervoor moet je ze alleen maar op de kop plaatsen. Met de bijgeleverde klemmen (of lijmklemmen) kan de machine worden vastgezet aan bijvoorbeeld een werkbank.

Bandschuurmachine niet gebruiken

Nu weet je al een aantal situaties waarin je het beste kunt kiezen voor een schuurbandmachine. Toch zijn er ook situaties waarvoor je het beste een ander schuurapparaat kunt kiezen. Neem bijvoorbeeld het schuren van hoeken.

Hoeken schuren

Wil je hoeken schuren? Dan raden wij het niet aan om een bandschuurmachine te gebruiken. Het is eigenlijk gewoon onmogelijk om hoeken te schuren met een bandschuurmachine. Het schuren van kanten kan met sommige bandschuurmachines wel, maar dat is per type verschillend. Wil je toch hoeken schuren dan kan een vlak- of deltaschuurmachine uitkomst bieden!

Bron: http://www.schuurmachineskopen.nl/bandschuurmachine/