Je eigen website staat online, en nu? Natuurlijk is de bedoeling dat mensen jouw site gaan bezoeken. Een belangrijk onderdeel bij het succes van je website is zoekmachine optimalisatie en in het bijzonder link building. Link building kan eenvoudig met het gratis SEO artikel schrijven. De artikelen kunnen gratis geplaatst worden op diverse websites.

Voordelen van gratis SEO artikel schrijven

Link building kan erg lastig zijn. Vaak is het niet toegestaan of wordt het niet gewaardeerd als je te pas en te onpas de link naar je eigen website op internet plaatst. Als je gebruik maakt van sites waar je zonder grote beperkingen jouw tekst mag plaatsten voorkom je al veel problemen. Binnen jouw tekst kan je vaak tot twee linkjes plaatsten naar jouw eigen website. Naast het voordeel dat je alles in eigen hand houdt zijn content linkjes ook nog van meer waarde dan linkjes zonder content. Ook linkjes die op websites staan die niets met het onderwerp van jouw site te maken hebben zijn van mindere kwaliteit dan linkjes die ondersteund worden door de juiste content. Hou bij het gratis SEO artikel schrijven hier rekening mee.

Tips voor gratis SEO artikel schrijven

Bij het schrijven van een goed artikel met zoekmachine optimalisatie als doel zijn een aantal stelregels van belang. Schrijf bijvoorbeeld een tekst van minimaal 300 woorden. Zorg ervoor dat je je met jouw tekst richt op één specifiek zoekwoord en laat dit zoekwoord regelmatig terugkomen in de tekst die je aan het schrijven bent. Ook een erg belangrijk punt is dat de geschreven teksten uniek moeten zijn. Kopieer dus niet dezelfde teksten naar verschillende websites. Dit kan alleen maar in je nadeel werken. Google pikt dit er namelijk zo uit. Op korte termijn kan dit misschien werken, maar op langere termijn zal duplicated content zeker voor een daling zorgen in de zoekresultaten.

Een gratis SEO artikel schrijven kan eenvoudig bij 300woorden.nl. Een nieuwe website op het gebied van artikel marketing. Een nieuwe website kan nooit kwaad, hoe breder je link profiel is des te beter. Probeer niet afhankelijk te zijn van een handje vol artikel sites, maar verbreedt je horizon.