In een workshop brood bakken leer je precies wat je moet doen en nodig hebt om zelf thuis brood te bakken. In de workshop leer je welke ingrediënten en welke recepten je kan gebruiken om een lekker vers brood te bakken. Ook komt het bakken van het brood in de oven aan bod. Een oven werkt namelijk veel beter dan een zogenaamde brood bak machine.

Ingrediënten van een workshop brood bakken

Afhankelijk van het soort brood wat je wilt bakken heb je in ieder geval meel of bloem nodig. Bloem gebruik je over het algemeen voor wit brood, terwijl in meel meer vezels zitten. Dit is dus meer geschikt voor volkoren brood. Naast dit hoofdingrediënt zijn ook zout, water een gist van groot belang. De juiste hoeveelheid water maakt het deeg tot de juiste structuur. Afhankelijk van het type brood en de methode van kneden moet het deeg dunner, dikker, stevig of plakkerig zijn. Het zout zorgt vanzelfsprekend voor de smaak. In de workshop brood bakken leer je precies hoeveel zout je in een brood moet gebruiken. Als laatste is gist een belangrijk ingrediënt  Dit zorgt er namelijk voor dat het brood gaat rijzen en lekker luchtig wordt.

Workshop brood bakken met recepten

De basis van elk brood begint bij het recept. In het recept staat precies welke hoeveelheden ingrediënten gebruikt moeten worden. Ook staat in een recept voor brood bakken een schema van rijs- en baktijden. Door deze tijden precies aan te houden wordt het brood van de juiste structuur. Recepten worden bij een workshop brood bakken gratis meegegeven, zodat je thuis makkelijk verder kan met bakken.

Brood bakken in de oven

Het bakken van brood gaat gewoon in een normale oven. In de workshop leer je precies hoe lang en op welke temperaturen je een brood in de oven moet bakken. Dit kan per oven verschillen, maar door het gebruik van een oven thermometer is het mogelijk om de oven temperaturen goed in de gaten te houden.

Workshop brood bakken iets voor jou?

Een workshop brood bakken is leuk voor tijden een bedrijfsuitje, familiefeest, verjaardagspartijtje of vrijgezellenfeest. Natuurlijk zijn er heel veel andere gelegenheden waarbij een workshop brood bakken een leuke activiteit is. Neem daarom vooral ook eens een kijkje op ThuisbakkerJan.nl voor een actueel aanbod van workshops.