Bakfietsen vergelijkenEen bakfiets is een handige en veelzijdige fiets, maar door het enorme aanbod kan het soms lastig zijn om de juiste keus te maken. Door bakfietsen vergelijken op een aantal specifieke kenmerken kan de keuze ietsje makkelijker gemaakt worden.

Bakfietsen vergelijken op aantal wielen

De eerste keus die gemaakt wordt is het aantal wielen van de bakfiets. Over het algemeen kan de keuze gemaakt worden tussen twee of drie wielen. Kies voor drie wielen voor betere stabiliteit en meer ruimte in de bak. Bij een bakfiets met twee wielen kan je sneller fietsen en ben je flexibeler en wendbaarder in het verkeer. Ga daarom goed na waarvoor je de bakfiets vooral wilt gebruiken. Voor korte stukjes en veel bagage is een bakfiets met drie wielen de geschikte keus. Moet je langere stukken fietsen en kan je vooruit met iets minder bagage ruimte dan is een bakfiets met twee wielen het beste.

Een bakfiets met twee wielen heeft een normaal stuur, zoals een gewone fiets ook heeft. Een bakfiets met drie wielen heeft over het algemeen een stuurstang waarbij de voorste twee wielen geheel gedraaid worden. Voordeel is dat omvallen bijna niet mogelijk is. Nadeel is dat stuuracties minder snel en en met een grotere draaicirkel gedaan moeten worden.

De bak van de bakfiets vergelijken

Bakfietsen komen met verschillende typen bakken. De eerste keuze is voor een harde of zachte bak. Een harde bak is gemaakt van hout of kunststof en kan niet van vorm veranderen. Voordelen zijn de stevigheid en de grote inhoud. De tweede optie is een frame met een bak van stof of zeil. Voordeel is dat dit een stuk lichter is.

Hou rekening met hout en de weersinvloeden. Staat de fiets altijd buiten zonder bescherming dan is hout niet altijd de beste keus. Kunststof kan dan een duurzamere keus zijn.

Een beschermkap voor de bakfiets

Kijk bij het bakfiets vergelijken ook naar de mogelijkheden voor het plaatsen van een hele of half open beschermkap. Voor passagiers in de bakfiets kan het fijn zijn om droog te zitten en toch naar buiten te kunnen kijken. Zijn er alleen afdekzeilen beschikbaar voor de desbetreffende bakfiets, dan is dat niet de beste keus voor het vervoeren van kinderen

De prijs van een bakfiets

Bakfietsen zijn niet goedkoop. Het loont dan ook de moeite om ook verschillende winkels te vergelijken. De website transport-fiets.nl biedt een goed overzicht om bakfietsen te vergelijken. Ook de webshops waar deze fietsen te koop zijn en voor welke prijs zijn in het overzicht opgenomen.