Het bezorgen van post is een populaire baan. Het is flexibel, je werkt buiten en je voelt je vrij. Het post bezorgen is geen zwaar werk en het is ook nog eens goed voor je conditie. Stukken lopen en fietsen terwijl de zon hopelijk schijnt. Post bezorgen gebeurd overal, in dorpen en in steden, overal waar huizen en bedrijven staan doen postbezorgers hun werk. Ben je benieuwd hoe het is om postbezorger te zijn of wil je ervaringen delen met het post bezorgen, neem dan een kijk je op het forum van postbezorgers.org.

Post bezorgen bij Sandd of PostNL?

Post bezorgen kan voor verschillende bedrijven. De bekendste op dit moment zijn PostNL en Sandd. Bij Sandd kan je ook te maken hebben met onder aannemers, hieraan besteed Sandd het post bezorgen uit. Let hierbij goed op dat je wel een reële vergoeding krijgt voor het bezorgen. Vaak kan je in die gevallen ook niet gebruik maken van de voordelen die Sandd biedt bij het bezorgen van de post. Denk hierbij aan het Bikkels spaarsysteem.

Het bezorgen bij Sandd gaat ietsje anders dan bij PostNL. Vaak krijg je de post thuis, waarna deze nog gesorteerd moet worden. Dit sorteren is geen vervelend werkje en als je er een beetje bedreven in raakt kan je gewoon tegelijkertijd televisie kijken. Na het sorteren kan het post bezorgen beginnen. Je hebt dan de hele dag om de post te bezorgen. Je kan je tijd zelf indelen en als je even thuis wilt lunchen tussendoor is dat prima.

Bij PostNL gaat het post bezorgen allemaal weer net even anders. De post wordt voor je gesorteerd en zelfs op volgorde gelegd. Als bezorger hoef je dus alleen maar de route af te leggen en de post in de bus te stoppen. Wel altijd even op blijven letten dat de post in de goede volgorde ligt natuurlijk.

Wie gaat er post bezorgen?

Post bezorgen is een leuke baan voor alle leeftijden. Van studenten die iets bij willen verdienen naast hun studie tot 50 plussers die gezond en fit willen blijven en natuurlijk alles daar tussen in. Een baan als postbezorger is helaas geen vet pot, maar het geeft je wel de vrijheid en tijd om naast het bezorgen van post andere dingen te doen. Heb je bijvoorbeeld een eigen webshop of heb je een bed & breakfast dan is een baantje als postbezorger precies goed om wat bij te verdienen. Wil je weten hoeveel je kan verdienen met een baan als postbezorger, kijk dan even op postbezorgers.org en lees de ervaringen van andere postbezorgers.